Bästa språkappar

De bästa språkapparna för att lära dig engelska

Uppdaterat: 20. Apr, 2023

Vill du lära dig engelska? Det är i så fall ett bra önskemål för då kan du kommunicera med över 350 miljoner andra människor över hela världen. Engelska är ett språk som är svårt att undgå att behöva använda, och då är det ett klokt drag att ladda ned en bra språkapp som kan hjälpa dig. 

Engelska talas som sagt av fler än 350 miljoner människor, och det är modersmål och huvudspråk i Australien, Irland, Kanada, Nya Zeeland, Storbritannien, Sydafrika och USA. Det är också det dominerande världsspråket och därför är engelska per dags dato ett av de viktigaste språken du kan lära dig. 

Även om de allra flesta av oss lär oss engelska i skolan är det ingen garanti för att alla får med sig användbara kunskaper som kommer till nytta i vuxenlivet. Som tur är, är det aldrig för sent att lära sig engelska och i den här artikeln kommer vi fokusera på de bästa språkapparna som kan lära dig att tala engelska som ett proffs. 

Lär dig engelska med de bästa språkapparna

När du ska lära dig engelska, eller förbättra dina kunskaper i språket, finns det ett hav av språkinlärningsappar att välja mellan. Många språkinlärningsappar är väldigt bra, men du ska vara uppmärksam på att de är bra på olika områden. Några appar fokuserar mycket på kommunikation medan andra lägger allt krut på grammatik. Vilken app du bör välja beror helt och hållet på vad du vill bli bättre på. 

1. Babbel
Cover image
Funktioner
Tillgängliga språk: 14
Muntlig inlärning: Ja
Skriftlig inlärning: Ja
Inlärningsmetod: Lektioner i appen
Gratis provperiod: Ja
Social inlärning: Nej

Babbel har miljoner användare världen över. En stor del av appens popularitet kommer från att innehållet är skräddarsytt av 150 språkexperter. Hos Babbel behöver du inte välja vad du vill fokusera på, utan här kan du bli expert på såväl kommunikation på engelska som engelsk grammatik och vokabulär.

Hos Babbel kan du välja att gå en kurs som ökar din förståelse för det engelska språket, hur ord ska uttalas på rätt sätt och vilka regler som gäller när du ska skriva på engelska. Kurserna, eller lektionerna rättare sagt, har olika teman och du kan själv välja vilka lektioner du vill vara med på. Det gör också att lektionerna är lätta att följa med i och du blir inte överöst av för mycket ny information.

Kurserna är också välstrukturerade. Du blir handledd i hur kommunicerar korrekt när du till exempel är på semester i England och ska beställa mat, fråga om vägen eller behöver hjälp.

Babbel har också fler andra roliga sätt för dig att lära dig engelska på. Du kan till exempel plugga ord och uttryck effektivt med hjälp av flash-kort, testa dina kunskaper med hjälp av frågesporter och du kan även samtala med en som är expert på engelska. Med hjälp av Babbels roliga och effektiva inlärningsmetoder kommer du snabbt att kunna tala flytande engelska.

Besök Babbel och lär dig mer om språkappen
2. Mondly
Cover image
Funktioner
Tillgängliga språk: 33
Muntlig inlärning: Ja, riktiga dialoger
Skriftlig inlärning: Ja
Inlärningsmetod: Lektioner i appen
Gratis provperiod: Ja
Social inlärning: Ja

Mondly är en perfekt språkinlärningsapp för alla som vill lära sig engelska. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller kan mer eller mindre engelska sedan tidigare. Mondly är enkel att använda och lämplig för alla. Fördelen med Mondly är att kursen börjar med de mest grundläggande språkkunskaperna innan lektionerna blir mer avancerade. Du får också bra möjligheter att aktivt använda det du har lärt dig genom att prata med Mondlys chattrobot. I motsats till många andra chattrobotar kan du ha autentiska samtal med den här roboten.

Mondly erbjuder flera lektioner och det står dig fritt att välja vilken lektion du studera för dagen. Du har tillgång till anteckningar och en rad inlärningsverktyg som gör det enklare för dig att följa upp dina framsteg samt plugga in och aktivt använda de ord du redan har lärt dig.

Med Mondlys hjälp kommer du snabbt bli bra på engelska och trygg med att använda språket. Du lär dig att använda engelska i flera situationer, och allt till en billig peng. Ett abonnemang hos Mondly är relativt billigt per månad och kommer inte kosta dig skjortan.

Besök Mondly och lär dig mer om språkappen
3. Lingopie
Cover image
Funktioner
Tillgängliga språk: 9
Muntlig inlärning: Ja
Skriftlig inlärning: Ja
Inlärningsmetod: TV och podcast
Gratis provperiod: Ja, 7 dagar
Social inlärning: Nej

Gillar du att titta på film? Behöver du lära dig engelska? Varför inte kombinera det? Det kan du göra med LingoPie. LingoPie är en annorlunda språkinlärningsapp som kombinerar inlärning och underhållning på ett kreativt sätt.

LingoPie är på många sätt en strömningstjänst som Netflix, men med en lite annorlunda funktion. För även om du kan titta på engelskspråkiga filmer på Netflixa kan du hos LingoPie klicka på ord du inte förstår i textremsorna. När filmen är slut dyker orden du har klickat på upp som flash-kort och du får anledning att lära dig dem, ta reda på vad de betyder och i vilket sammanhang de används.

Det kan vara ett klokt drag att använda LingoPie om du redan kan lite engelska men vill bli bättre på att tala språket. De flesta av oss tittar redan mycket på film och då är LingoPies inlärningssätt egentligen ganska genialiskt. Även om du inte blir expert på grammatik kommer du snabbt att öka ditt ordförråd.

LingoPie har två abonnemang varav de ena är anpassat för familjer. Med LingoPie kan hela familjen förbättra sina färdigheter i engelska.

Besök Lingopie och lär dig mer om språkappen
4. Pimsleur
Cover image
Funktioner
Tillgängliga språk: 50
Muntlig inlärning: Ja, konversationer
Skriftlig inlärning: Nej
Inlärningsmetod: Appbaserad
Gratis provperiod: Ja, 7 dagar
Social inlärning: Nej

Pimsleur är en bra språkinlärningsapp som kastar dig rakt in i att använda språket. När du har anmält dig till en kurs i engelska kommer alla undervisning att ske på engelska och deltagarna prata engelska sinsemellan. De har flera lektioner som är ljudbaserade, och du får bra undervisning i hur engelska ord och uttryck används på ett korrekt sätt. Alla lektioner vara i cirka 30 minuter och du har möjlighet att prata med föreläsaren och ställa frågor.

Pimsleur har bra grundstruktur för grammatik vilket gör att du snabbt lär dig grammatiken. För många kan just grammatikdelen vara något av det svåraste med engelska språket, särskilt skriftspråket, men Pimsleur har gjort det roligt, och det kommer hjälpa dig att förstå kontexten i de engelska texter som du kan lyssna på.

Hos Pimsleur kan du också plugga engelska med flash-kort och du kan testa dina befintliga och nya kunskaper i språket med frågesporter för att ta reda på vad du kommer ihåg och har lärt dig på lektionerna. Med Pimsleur har du inga problem att lära dig prata flytande engelska. Allt är tillrättalagt för att du hela tiden ska kunna öva och använda språket aktivt.

Är du osäker på om Pimsleur är rätt språkinlärningsapp för dig, kan du prova den gratis i sju dagar innan du eventuellt väljer det abonnemang du vill ha.

Besök Pimsleur och lär dig mer om språkappen
5. Udemy
Cover image
Funktioner
Tillgängliga språk: 14+
Muntlig inlärning: Ja
Skriftlig inlärning: Ja
Inlärningsmetod: Appbaserad
Gratis provperiod: Nej
Social inlärning: Ja

Är du student och behöver lära dig engelska? Då är Udemy rätt språkapp för dig. Den används av miljoner studenter, något som säkerställer en studentvänlig miljö. Många studenter har ett stort behov av att förbättra sina kunskaper i engelska. Många föreläsningar är på engelska och mycket av kurslitteraturen är också på engelska. Hos Udemy kan du förbättra din engelska genom att följa med på textbaserade lektioner, ljud- och videolektioner. Du har möjlighet att studera i din takt och när det passar dig bäst.

När du väljer en kurs i engelska hos Udemy omfattar den fem lektioner och respektive lektion är cirka 30 minuter lång. Frågesporter har också blivit allt mer populära och därför finns även sådan som en inlärningsmetod hos Udemy. Poängen med en sådan frågesport är att du snabbt ska kunna bilda dig en uppfattning av hur mycket du kommer ihåg och hur mycket du har lärt dig. En frågesport visar också vad du behöver plugga mer på om du ska bli bra på att prata engelska.

Udemy erbjuder både gratis lektioner och lektioner som du måste betala för.

Besök Udemy och lär dig mer om språkappen
6. Duolingo
Cover image
Funktioner
Tillgängliga språk: 38
Muntlig inlärning: Ja
Skriftlig inlärning: Ja
Inlärningsmetod: Lektioner i appen
Gratis provperiod: Helt gratis app
Social inlärning: Nej

Duolingo är en mycket populär, gratis språkinlärningsapp som du utan problem kan lära dig engelska med. Den här språkinlärningsappen hjälper dig att finslipa dina språkkunskaper och den är också känd för sina spelbaserade inlärningsverktyg. Med Duolingos inlärningsmetod kan du spela dig till ett bättre uttal av engelska ord och meningar.

De allra flesta lektionerna i Duolingo är uppbyggda som ett spel snarare än en traditionell lektion. Du lär dig engelska ord och grammatiska regler genom frågesporter och andra spel som hjälper dig att komma ihåg orden och tränar upp dig i att använda engelska ord på rätt sätt, både muntligt och skriftligt.

Något som är väldigt positivt med Duolingo är att de ständigt uppdaterar sina lektioner. Det innebär att det alltid finns nya engelska ord att lära sig och ny kunskap att hålla sig uppdaterad om. Att utöka sitt engelska vokabulär är en viktigt del av att hålla igång språket så att du inte glömmer hur du ska använda det.

Duolingo är som sagt i grund och botten helt gratis att använda, men om du vill ha tillgång till mer material kan du teckna ett abonnemang hos Duolingo. Det är emellertid viktigt att du är på det klara med att du inte behöver betala för tjänsten för att lära dig att prata flytande engelska.

Besök Duolingo och lär dig mer om språkappen
7. Clozemaster
Cover image
Funktioner
Tillgängliga språk: 69
Muntlig inlärning: Ja, text till tal
Skriftlig inlärning: Ja
Inlärningsmetod: Lektioner i appen
Gratis provperiod: Har kostnadsfritt innehåll
Social inlärning: Nej

Clozemaster är en språkinlärningsapp för de som redan är bekanta med det engelska språket och kan tala engelska men som trots det behöver öva mer innan de kan prata engelska flytande. Appen påminner en del om Duolingo eftersom den också är baserad på spelbaserade inlärningsmetoder.

Clozemaster använder mycket repetition och du kommer per automatik bli utsatt för samma engelska ord tills de sitter permanent i ditt långtidsminne. Många av aktiviteterna går också ut på att du ska fylla i orden som saknas i en text, så att texten blir komplett och du kan läsa den. Det här är aktiviteter du kan hålla på med i det oändliga, för det finns flera hundratusentals engelska ord.

Med Clozemaster lär du också att sätta in orden i ett större sammanhang, och genom att bygga upp texter lär du dig hur orden kan användas och ska användas. Det blir en naturlig helhet som kommer hjälpa dig på vägen till att kunna prata flytande engelska, men även att få ut mer av engelsk litteratur.

Clozemaster kan du ladda ned gratis och de har en gratisversion som du kan använda, men det är bara ett abonnemang som ger dig fullständig tillgång till innehållet.

Besök Clozemaster och lär dig mer om språkappen

Engelska är obligatoriskt

För många människor är det ett krav att lära sig engelska. Engelska är ett obligatoriskt skolämne, även i de länder där det inte är det officella språket. Det engelska språket dominerar alla kommunikationskanaler, forskning och högre utbildning samt underhållning. Det är ett språk som rätt och slätt finns överallt. Som världsspråk har engelska ett enormt inflytande. Därför är det praktiskt taget omöjligt att undvika att stöta på engelska. 

Vanliga frågor om de bästa språkapparna för att lära sig engelska

Här nedanför följer några svar på de frågor som ofta ställs om engelska och språkinlärningsappar.

Är engelska ett svårt språk att lära sig?

Engelska är inte klassat som ett svårt språk. Det är ett dominerande världsspråk som många andra språk har hämtat en ansenlig mängd låneord från. Dessutom finns språket hela tiden runt oss vilket gör att de flesta av oss kan mer engelska än vi tror. För många europeer är engelska också lätt att lära sig eftersom det är närbesläktat med en rad europeiska språk.

Kan jag lära mig att prata flytande engelska med hjälp av en språkinlärningsapp?

Ja, det kan du! Många av språkinlärningsapparna, till exempel Babbel, har en inlärningsmodell som gör att du inte har några problem med att lära dig så mycket engelska att du till slut kan tala språket flytande. Det kräver dock att du använder den engelska du lär dig aktivt. De flesta kan tala språket flytande efter ungefär ett år. 

Måste jag betala pengar för en språkinlärningsapp?

Du behöver inte betala något alls och exempelvis är Duolingo en helt gratis språkinlärningsapp. Väldigt många andra språkinlärningsappar har gratisversioner eller gratis provperioder. Du ska dock vara medveten om att många av gratisversionerna inte ger dig full tillgång till alla inlärningsverktyg. 

Vilken språkinlärningsapp är bästa för att lära sig engelska?

Det finns många bra språkinlärningsappar men den allra bästa är Babbel. Anledningen till att Babbel alltid ligger i topp är deras inlärningsmetoder och -verktyg är sammansatta av mer än 150 språkexperter. Det ger en unik kvalitet. Varierade inlärningsmetoder säkerställer också att din engelska blir lika bra muntligt som skriftligt. 

Sammanfattning

Den engelska du lär dig i en språkapp kommer alltid att vara guld värt och mycket användbar. Som ett officiellt världsspråk har engelska en dominerande plats och du kommer aldrig att komma undan engelska. Engelska präglar arbetsliv, forskning, kultur, resor, underhållning och utbildning. Kan du tala engelska kan du resa runt i världen och tala med invånare i de flesta länder. 

Alla språkinlärningsappar som vi har tagit upp i den här artikeln lämpar sig om du vill lära dig engelska som total nybörjare eller om du känner att du behöver finslipa dina kunskaper och utöka ditt vokabulär. Många av oss har ett bra engelskt uttal men kämpar mer med den engelska grammatiken. Även på det området kan de allra flesta språkinlärningsappar hjälpa dig.  

Innehållsförteckning